Kryesia

Mimoza Kusari-Lila
Zëvendëspresidentja

tel: 038 227 226
e-mail: mimoza@mimozakusari.com
Mimoza Kusari-Lila ka magjistruar për administrim biznesi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Gjatë kësaj kohe, ajo vijoi studimet në Institutin Ekonomik, Universiteti i Kolorados dhe Universitetin e Duquesne në Pittsburg, ku përfundoi magjistraturën në e-biznes. Studimet e larta Mimoza i kreu në Univeristetin e Prishtinës në Fakultetin Ekonomik, ku diplomoi në sistemet e manazhimit dhe informatave. Mimoza Kusari-Lila rikthehet në politikë, në zgjedhjet e 2009, ku kandidon për komunën e Gjakovës. Pas një beteje të gjatë juridike për zgjedhjet e kontestuara, Mimoza zgjidhet Zv/Presidente e AKR-së në dhjetor 2009.

Përpara se të ekspozohej në politikë, Mimoza shërbeu si drejtoreshë ekzekutive në Odën Ekonomike Amerikane në Kosovë (AmCham), prej vitit 2006-2009, duke e akredituar zyrtarisht këtë institucion me Odën Amerikane në Uashington D.C dhe asociacionin e Odave Amerikane në Evropë. Mimoza Kusari-Lila u bë pjesë e politikës dhe shërbimit publik në vitin 2003 kur ju ofrua pozita e zëdhënëses dhe këshilltares politike të kryeministrit të atëhershëm të Kosovës Bajram Rexhepit.

Në vitin 2001, Mimoza punoi për Bankën Botërore dhe projektin e USAID-it për përkrahjen e bizneseve kosovare. Aftësitë e saj udhëheqëse dhe menaxheriale u testuan përderisa punoi si menaxhere e projektit në Universitetin Amerikan Fondacioni i Kosovës në planin e edukimit për Kosovë, si dhe në themelimin e institucionit. Puna e saj rezultoi në hapjen me sukses të Universitetit Amerikan në Kosovë, tani si institucion udhëheqës i edukimit në Kosovë dhe rajon. Gjatë konfliktit në Kosovë Mimoza punoi në kampet e refugjatëve për Radion Publike Kombëtare (Radio Amerikane, National Public Radio-NPR) në Maqedoni. Në vitet 1998-1999, ajo punoi për organizatat si “si “Mjekët pa Kufi” dhe “Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë” (OSBE).

Mimoza Kusari-Lila është e martuar dhe ka dy djem.

Ibrahim Makolli
Sekretari i Përgjithshëm

Ibrahim.Makolli@assembly-kosova.org
web: www.akr-ks.com
email:ibrahimmakolli@hotmail.com,
mob: +377 (0) 44 112 124
Ibrahim Makolli u lind ne 1 Maj te vitit 1968 në Marec, Prishtinë. Është deputet në Parlamentin Kosovës qysh nga viti 2007 njëkohësisht nën kryetar i Partisë Aleanca Kosova e Re (AKR). Është i martuar. I diplomuar per Drejtësi.

Emri Mbiemri
Sekretari për Marrëdhënie me Jashtë

Duhet shtuar informatat per kontakt.
Duhet shtuar teksti.

Rejhan Vuniqi
Sekretarja Organizative

rejhan.vuniqi@akr-ks.com
Tel: +381 (0) 38 243 877

Rr. UÇK nr.55/R, Prishtinë, Kosovë
Prishtina/ Kosova
Duhet shtuar teksti.

Foto Galeria

Anëtarsohu Online

M F

Antarsohu dhe behu pjesë e ndryshimit

Nga facebook

më lart